Do's and dont's voor e-mailnieuwsbrieven

Do's and dont's voor e-mailnieuwsbrieven

Geschreven op 29-08-2023 door Ruben Hiemstra
Categorieën:

Do's and dont's voor e-mailnieuwsbrieven

Wanneer je overweegt om een e-mailnieuwsbrief op te zetten, zijn er zeker enkele regels die je in gedachten moet houden. Met een overvloed aan informatie en aanbiedingen die dagelijks de inboxen van mensen vullen, is het van cruciaal belang om te weten hoe je kunt opvallen, zonder te irriteren. Laten we duiken in de do's en dont's van e-mailnieuwsbrieven, zodat jij de beste resultaten voor je bedrijf kunt behalen.

De Do's:

  1. Gepersonaliseerde Content: Mensen houden van personalisatie. Gebruik hun naam in de aanhef en zorg voor inhoud die aansluit bij hun interesses.
  2. Een Duidelijke Call-to-Action (CTA): Geef je lezers een duidelijke actie om te volgen. Of het nu gaat om een speciale aanbieding, een nieuw blogbericht of een uitnodiging voor een evenement, zorg ervoor dat ze weten wat ze moeten doen.
  3. Optimaliseer voor Mobiel: Veel mensen lezen e-mails op hun mobiele apparaten. Zorg ervoor dat je nieuwsbrief er op alle schermformaten goed uitziet.
  4. Gebruik Kwaliteitsafbeeldingen: Een afbeelding zegt meer dan duizend woorden. Gebruik hoogwaardige afbeeldingen die relevant zijn voor je content.
  5. Regelmatige Verzending: Wees consistent in je verzendfrequentie, of het nu wekelijks, tweewekelijks of maandelijks is.

De Dont's:

  1. Spammen: Zorg ervoor dat alle ontvangers van je e-mailnieuwsbrief zich hebben aangemeld en vermijd het sturen van te veel e-mails.
  2. Lange, Zware Content: Mensen hebben vaak niet de tijd of het geduld om door lange e-mails te bladeren. Houd het kort en bondig.
  3. Vergeten te Testen: Verstuur altijd een testmail naar jezelf of een collega voordat je het naar je hele lijst stuurt.
  4. Geen Afmeldlink Bieden: Geef je lezers altijd een eenvoudige manier om zich af te melden.
  5. Onpersoonlijk Blijven: Mensen houden van menselijk contact, zelfs in digitale vorm. Laat een beetje persoonlijkheid zien in je e-mails.

Kies voor e-mailmarketing via XXL Hosting

Het is één ding om de do's en dont's te kennen, maar het is een ander verhaal om de juiste tools in handen te hebben om effectieve e-mailnieuwsbrieven te verzenden. Daarom raden we je aan om e-mailmarketing via XXL Hosting te gebruiken. Hiervoor werken we samen met Mailjet. Mailjet is een krachtig e-mailmarketingplatform dat je helpt bij het ontwerpen, verzenden en volgen van je e-mailcampagnes. En met de betrouwbaarheid en ondersteuning van XXL Hosting weet je zeker dat je in goede handen bent. Ga vandaag nog aan de slag en til je e-mailmarketing naar een hoger niveau!