Het belang van back-ups maken

Het belang van back-ups maken

Geschreven op 29-08-2023 door Ruben Hiemstra
Categorieën:

Het belang van back-ups maken

In de digitale wereld van vandaag is het verliezen van gegevens een van de meest catastrofale dingen die een bedrijf of individu kan overkomen. Of het nu gaat om mails in je mailbox, de klantgegevens in je webshop of cruciale bedrijfsinformatie, zonder een backup kan het in een oogwenk verloren gaan. Daarom kan de vraag waarom het maken van back-ups belangrijk is niet genoeg worden gevraagd. Laten we dieper ingaan op dit belang en ontdekken hoe XXL Hosting je kan helpen met een goede back-upstrategie.

Waarom zijn backups cruciaal?

  1. Onvoorziene omstandigheden: Van cyberaanvallen tot hardwarefalen, er zijn tal van manieren waarop gegevens verloren kunnen gaan. Een back-up beschermt je tegen dergelijke onvoorziene calamiteiten.
  2. Menselijke fouten: Het gebeurt de besten van ons. Of het nu gaat om het per ongeluk verwijderen van bestanden of het overschrijven van gegevens, menselijke fouten zijn onvermijdelijk. Met een back-up kun je deze fouten gemakkelijk herstellen.
  3. Bedrijfscontinuïteit: Voor bedrijven is gegevensverlies niet alleen frustrerend, maar kan het ook leiden tot aanzienlijke financiële verliezen. Een back-up zorgt ervoor dat je bedrijf door blijft draaien, wat er ook gebeurt.

Hoe XXL Hosting zorgt voor jouw gemoedsrust

Bij XXL Hosting begrijpen we het immense belang van regelmatige back-ups. Daarom hebben we het onze missie gemaakt om je de best mogelijke back-upoplossingen te bieden. Voor elk hostingpakket maken we elke nacht een back-up. Dus stel je voor, je merkt een fout op of verliest belangrijke gegevens; je hebt de mogelijkheid om terug te gaan naar een versie van je website, mailbox of DNS zone van 1 dag tot en met zelfs 4 weken geleden!

Verder maken we elke nacht van elke server een snapshot back-up. Zo'n back-up is een kopie van een geheel serversysteem, en is binnen een paar minuten gemaakt en teruggezet. Hiermee kunnen we snel een werkend systeem terug online krijgen. Deze back-ups bewaren we 7 dagen.

Als we na een incident een back-up hebben teruggezet, dan is een groot nadeel dat je de e-mail die in de tussentijd is binnengekomen, kwijt bent. Ook daar hebben we een oplossing voor: elk mailtje bewaren we voor 4 dagen lang ook in een apart archief, die we opnieuw kunnen laten afleveren.

Het beste deel? Deze uitgebreide driedubbele back-upservice is een gratis feature binnen elk hostingpakket van XXL. We geloven dat veiligheid en gemoedsrust geen luxe zouden moeten zijn, maar een standaard.

Conclusie

Back-ups maken is geen bijzaak; het is een essentieel aspect van digitale beveiliging en gemoedsrust. Of je nu een individuele blogger bent, een klein bedrijf of een groot bedrijf, het verlies van gegevens kan verwoestend zijn. Gelukkig zorgt XXL Hosting ervoor dat je altijd een back-up hebt om op terug te vallen.